ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ


Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού.

Του Θανάση Πολυμένη

Ο ΜΗΝΑΣ Οκτώβριος, είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας ξεκίνησε ήδη ενημερωτικές εκδηλώσεις, προκειμένου οι Δραμινοί, άντρες και κυρίως γυναίκες, να ενημερωθούν γι’ αυτή τη μεγάλη μάστιγα: τον καρκίνο του μαστού.

Έτσι, χθες το πρωί, ο Σύλλογος είχε στήσει τραπεζάκι στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, όπου διάνειμε στους περαστικούς ενημερωτικά φυλλάδια και καρφίτσωνε από ένα ροζ κορδελάκι στο πέτο, σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας κα. Ευγενία Σαραφίδου, σημείωσε ότι «δυστυχώς ο Σύλλογος αριθμεί πολλά άτομα, 900 για την ακρίβεια, που όλοι είναι καρκινοπαθείς. Αναλογικά όμως είναι ένα ενδεικτικό και χαμηλό νούμερο, αφού ο νομός Δράμας πλήττεται από τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια». Όπως τονίζει η κα Σαραφίδου, ο Σύλλογος δραστηριοποιείται όσον αφορά την ενημέρωση, και ασχολείται με πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις προς τα μέλη του και όχι μόνο, ολόκληρη τη διάρκεια του χρόνου.

«Ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθεια αυτή γιατί θέλει να μαθαίνει. Με την γνώση και τη μάθηση, έχουμε και την ανάλογη πρόγνωση. Ο ασθενής πάντα πρέπει να προλαμβάνει και μετά να θεραπεύει». Μέσω της δράσης του, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών προσπαθεί να βοηθήσει τα μέλη του κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. «Ο ουσιαστικός ρόλος του Συλλόγου, είναι να προσφέρει μια καλή ψυχολογία, να ανεβάζει την ψυχή του ασθενή. Γιατί όταν η ψυχή είναι εντάξει, αντιμετωπίζεται και διαφορετικά η ασθένεια. Και το βασικό είναι ότι πρέπει να βγει αυτό. Ο καρκίνος πρέπει να βγει έξω, να μην μείνει μέσα. Όταν λες το πρόβλημά σου μπορείς να βρεις πολλές λύσεις», μας λέει η κα. Σαραφίδου.

[Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Πρωινός Τύπος» της Δράμας.]

Το τραπεζάκι του Συλλόγου Καρκινοπαθών στην πλατεία Ελευθερίας. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ενημερώνεται για τον καρκίνο του μαστού


Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας κα. Ευγενία Σαραφίδου.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου